• Inventio Arts - Art Market Budapest 2013

  2013-ban az Art Market Budapesten négy fiatal művész munkái láthatóak az Inventio Arts standján, amelyek sokszínűségükkel izgalmas teret hoznak létre.  more

  artmarket2013 slider hu
 • Az Inventio Arts részt vesz idén az ARTplaccon

  Az Inventio Arts a szervezők meghívására, idén első alkalommal állít ki az ARTplacc kortárs művészeti fesztivál és vásáron. A 2013. augusztus 16. és 20. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon két fiatal képzőművész - Keresztes Zsófia és Keresztesi Botond - munkáit mutatjuk be a GALÉRIAplaccon a Kompkikötő területén. more

  slide zsofi artplacc
 • Bemutatkozik az Inventio Arts

  Az Inventio Arts a kortárs tánc és képzőművészet támogatásáért létrejött kulturális vállalkozás, melynek alapítói Arató Balázs, művészeti menedzser, és Jarmo Nieminen, műgyűjtő. more

 • Inventio Arts Freeport - Mennyi az annyi?

  Az Inventio Arts új esemény sorozatot indít, mely Freeport néven valósul meg. Kiemelten fontosnak tartjuk az élő párbeszéd fontosságát olyan témákkal kapcsolatban, amelyekről inkább csak kisebb közösségek, csoportok főleg egymás társaságában cserélnek tapasztalatot.

  more

  freeport mennyi slider

Hírek

Mit gyűjt, miért gyűjt? Inventio Arts Freeport 5.

Ötödik részéhez érkezett el a Freeport beszélgetéssorozat, ez alkalommal újra visszatérünk a műgyűjtés tematikához és a részvevőkkel saját gyűjtési szokásaikról fogunk beszélgetni. Miért kezdtek el gyűjteni? Mennyire tudatosak építik a kollekciójukat? Mit, miért és mikor vásárolnak általában? Természetesen a beszélgetésen a személyes élmények mellett az általános tapasztalatokra is kiváncsiak leszünk, hiszen érdekel minket az, hogy egy gyűjtő hogyan látja a hazai kortárs műtárgypiac helyzetét, mi az, ami jól működik és mi az, amin javítani lehetne, illetve, hogy mit gondol a Kádár-rendszer és a műgyűjtés viszonyáról.

bővebben

Inventio Arts - Artplacc 2014

 

Az Inventio Arts idén második alkalommal állít ki az ARTplacc kortárs művészeti fesztivál és vásáron. A 2014. július 16. és 20. között negyedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon három fiatal képzőművész - Trapp Dominika, Kristóf Gábor és Keresztesi Botond - munkáit mutatjuk be.

bővebben

Kik a kurátorok? Inventio Arts Freeport 4.

Az Inventio Arts folytatja tavaly megkezdett Freeport elnevezésű szakmai beszélgetés-sorozatát, melynek legújabb állomásán a kurátorok szerepét járjuk körbe. Terveink szerint a beszélgetés első részében részletesen szóba kerülnek a kurátori szerepkörök, melyekkel körvonalazzuk a kurátorság definícióját. A második részben pedig arról fogunk beszélgetni, hogy miként végzi el egy kurátor a kiállítások megrendezését, valamint az oktatásról és az e témában fellelhető szakirodalmakról is szó fog esni. 

bővebben

Ki fizet a művésznek? Állami pénz vs. magántőke FREEPORT 3.

Az Inventio Arts idén is folytatja Freeport elnevezésű szakmai beszélgetés-sorozatát, melynek legújabb állomásán az állami és a magán tőke szerepét járjuk körbe a kortárs képzőművészet egyik legérzékenyebb területén: a művészetfinanszírozásban.

bővebben

Inventio Arts - Art Market Budapest 2013

2013-ban az Art Market Budapesten négy fiatal művész munkái láthatóak az Inventio Arts standján, amelyek sokszínűségükkel izgalmas teret hoznak létre.

bővebben

X-RAY Texture pack

Az X-Ray Texture Pack című kiállítás a budapesti Inventio Arts és bécsi Ulrike Hrobsky Galéria együttműködésében jött létre. Az egykori röntgen rendelő tereit birtokba vevő kiállítás fiatal művészek munkáin keresztül mutatja be a láthatóság, átláthatóság fogalmi körének esztétikai és kritikai vetületét a jelen információs társadalmának valós és virtuális világainak viszonyrendszerében.

bővebben

Az Inventio Arts részt vesz idén az ARTplaccon

Az Inventio Arts a szervezők meghívására, idén első alkalommal állít ki az ARTplacc kortárs művészeti fesztivál és vásáron. A 2013. augusztus 16. és 20. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon két fiatal képzőművész - Keresztes Zsófia és Keresztesi Botond - munkáit mutatjuk be a GALÉRIAplaccon a Kompkikötő területén.

bővebben

Inventio Arts Freeport 2. - Mennyi az annyi?

Az Inventio Arts új esemény sorozatot indít, mely Freeport néven valósul meg. Kiemelten fontosnak tartjuk az élő párbeszéd fontosságát olyan témákkal kapcsolatban, amelyekről inkább csak kisebb közösségek, csoportok főleg egymás társaságában cserélnek tapasztalatot. A beszélgetések és prezentációk formájában megvalósuló Inventio Arts Freeport eseményeken gyakorlatot kívánunk teremteni a szakmai témákról szóló nyilvános párbeszédnek a résztvevők és a hallgatóság között egyaránt.

bővebben

Inventio Arts Műterem Pályázat eredmény

Az Inventio Arts műterem pályázatot hirdetett fiatal képzőművészek számára 6 hónapos időtartamra. A 30 jelentkező közül a zsűri Trapp Dominikát választotta, aki 6 hónapig dolgozhat az Inventio Arts egyik műtermében.

bővebben

Első Inventio Arts Open Studio - Képzőművészet első kézből

Nyitott műtermek, kommunikatív művészek, izgalmas műalkotások, kényelmes témák, kényelmetlen kérdések, sok látogató az első Inventio Open Studio eseményen.

bővebben

overDose a 18. schrit_tmacher just dance! fesztiválon

Március elején a Duda Éva Társulat overDOSE című előadásával három alkalommal vendégszerepel a németországi schrit_tmacher just dance! fesztiválon.

bővebben

Brazil és német fellépők a Budapest Táncfesztiválon

Budapest Táncfesztivál két külföldi fellépője, a brazil Grupo Corpo, és a német Company fabrik Potsdam, az Inventio Arts szervezésében érkezik Magyarországra.

bővebben

Art Rotterdam 2013

A nemzetközi kapcsolatok kiépítése szempontjából kiemelten fontosnak tartjuk a nemzetközi vásárok látogatását. Az Art Rotterdam az európai művészeti vásárok egyik gyöngyszeme, ahol a magyar képzőművészetet a Valkó Margit által vezetett Kisterem Galéria valamint a Pados Gábor által működtetett acb Galéria képviselte.

bővebben

Osztrák-csoport az Inventio Artsban

A beköltözésünket követően, 2012 októberében egy osztrák csoport érkezett hozzánk műterem látogatásra. A program a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház szervezésében valósult meg, célja az Inventio Arts működésének és műteremprogramjának bemutatása valamint a nálunk dolgozó művészek tevékenységének ismertetése volt.

bővebben

Rólunk

Az Inventio Arts a kortárs tánc és képzőművészet támogatásáért létrejött kulturális vállalkozás, melynek alapítói Arató Balázs, művészeti menedzser, és Jarmo Nieminen, műgyűjtő. bővebben